Οι μέρες για τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μέρα με τη μέρα οι μυρωδιές από τα γλυκά των γιορτών αρχίζουν να πλαισιώνουν και να κατακλύζουν τα σπίτια μας. Το αιώνιο ερώτημα παραμένει: Κουραμπιέδες ή μελομακάρονα; Όλοι δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε σε αυτό και οι ωραίες συνταγές το κάνουν ακόμη δυσκολότερο. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τη παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα της γιαγιάς μας ή της μαμάς μας :)!

Πριν ξεκινήσουμε όμως μην ξεχάσεις πέρα από τα υλικά σου να εφοδιαστείς και με τα απαραίτητα σύνεργα!

Και δεν εννοώ άλλα από τις ποδιές κουζίνας και τις πετσέτες κουζίνας.

Υλικά

  • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1 κιλό
  • Σιμιγδάλι Ψιλό 150 γραμμάρια
  • Ελαιόλαδο 500 ml
  • Ζάχαρη 250 γραμμάρια
  • Κονιάκ 100 ml
  • Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι 250 ml
  • Σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Ξύσμα Πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
  • Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Κανέλα 3 κουταλάκια του γλυκού
  • Γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη

Για το σιρόπι

  • Νερό 750 ml
  • Ζάχαρη 750 γραμμάρια
  • Πορτοκάλι 3 φλούδες
  • Κανέλα 1 ξυλάκι
  • Μέλι 200 ml

Για το γαρνίρισμα

  • Μέλι 2 κουταλιές της σούπας
  • Σιρόπι 1/2 κουτάλα περίπου από τα μελομακάρονα
  • Καρύδια 300 γραμμάρια περίπου θρυμματισμένα

Καλά ψησίματα!!