Οι μέρες για τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μέρα με τη μέρα οι μυρωδιές από τα γλυκά των γιορτών αρχίζουν να πλαισιώνουν και να κατακλύζουν τα σπίτια μας. Το αιώνιο ερώτημα παραμένει: Κουραμπιέδες ή μελομακάρονα; Όλοι δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε σε αυτό και οι ωραίες συνταγές το κάνουν ακόμη δυσκολότερο. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τη παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα της γιαγιάς μας ή της μαμάς μας :)!
Πριν ξεκινήσουμε όμως μην ξεχάσεις πέρα από τα υλικά σου να εφοδιαστείς και με τα απαραίτητα σύνεργα!
Και δεν εννοώ άλλα από τις ποδιές κουζίνας και τις πετσέτες κουζίνας.
Υλικά
- Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1 κιλό
- Σιμιγδάλι Ψιλό 150 γραμμάρια
- Ελαιόλαδο 500 ml
- Ζάχαρη 250 γραμμάρια
- Κονιάκ 100 ml
- Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι 250 ml
- Σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- Ξύσμα Πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- Κανέλα 3 κουταλάκια του γλυκού
- Γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
Για το σιρόπι
- Νερό 750 ml
- Ζάχαρη 750 γραμμάρια
- Πορτοκάλι 3 φλούδες
- Κανέλα 1 ξυλάκι
- Μέλι 200 ml
Για το γαρνίρισμα
- Μέλι 2 κουταλιές της σούπας
- Σιρόπι 1/2 κουτάλα περίπου από τα μελομακάρονα
- Καρύδια 300 γραμμάρια περίπου θρυμματισμένα
Καλά ψησίματα!!